vyrai apie seksa galvoja ar dazniau nei moterys

Stereotipai neatsiranda iš niekur, dažniausiai juos įtakoja kokia nors tendencija. Tačiau kartą atsiradęs stereotipas gali stipriai įsišaknyti visuomenėje ir būti tiek suhiperbolizuojamas, jog sunku atskirti grūdus nuo pelų. Vienas tokių stereotipų – nuomonė, jog vyrai apie seksą galvoja daugiau nei moterys.

Šis stereotipas toks gajus, kad retas jam drįstų paprieštarauti. Dažnai teigiama, jog vidutinis vyras apie seksą pagalvoja kas septynias sekudes, o moterys apie intymias akimirkas pagalvoja vos kartą per dieną. Kad ir kaip įtikinamai šis teiginys skambėtų, jis nėra toks jau tvirtas, kaip ilgą laiką manyta.

Psichologai į klausimą, ar vyrų galvose sukasi daugiau minčių apie seksą, mėgino ir tebemėgina atsakyti pasitelkę skaičius. Kinsey instituto (Indiana, JAV) atliktos apklausos duomenimis 54 % vyrų apie seksą galvoja kasdien arba keletą kartų dienoje, 43 % vyrų tokios mintys aplanko keletą kartų per mėnesį, o 4 % vyrų apie intymius santykius galvoja rečiau nei kartą per mėnesį. Ohajo universitete 2012 metais atliktas tyrimas atskleidė, jog vyrai apie seksą pagalvoja apytikriai 19 kartų dienoje, tuo tarpu moterys – 10 kartų. Ne toks didelis skirtumas, ar ne?

Žinoma, tokie ir panašūs tyrimai – tik mėginimas įlįsti į žmogaus dūšią. Sunku tiksliai pasakyti, kiek dažnai apie ką nors žmogus pagalvoja. Į šį klausimą ir patys sau negalėtume sąžiningai atsakyti. Be to, kyla klausimas, kokias tiksliai mintis reikėtų priskirti mintims apie seksą. Jei moteris galvoja apie gražią suknelę, su kuria ji jausis patraukli, ar tai mintis apie seksą? Jei ji fotografuoja erotišką savo selfį, ar tai darydama ji galvoja apie seksą? Vyrų mintys taip pat nėra aiškios. Jei vyras agalvoja apie pašnekovės krūtinę, ar tai jau mintis apie seksą?

Teiginys, kad vyrai apie intymius santykius galvoja daugiau, kyla iš to, jog vyrų elgesį iš tiesų dažnai motyvuoja seksualinė energija. Tačiau tai ne mažiau tinka ir moterims. Be to, šiuolaikinė moteris išties nemažai galvoja apie intymias akimirkas, nes tai nebėra toks didelis tabu, koks buvo kadaise. Savo mintims ji gali duoti didesnę laisvę. Juk šiandien net kuriama specialiai moterims skirta pornografija. Kartais net pažinčių moterys ieško tik dėl sekso. Be to jau egzistuoja ir toks reiškinys, kaip moterų seksualinis turizmas.

Tačiau grįžkime prie svarbiausio klausimo – ar vyrai apie seksą galvoja dažniau? Vienareikšmio atsakymo nėra. Taip ilgai sėkmingai taikyta nuomonė pagaliau įtikino visus: tiek vyrus, tiek moteris, ir jie nei patys nebežino atsakymo. Galiausiai, kas pasikeis, jei atsakymą ir sužinosime? Galvokime tiek, kiek galvojasi, arba nebegalvokime, o tiesiog mylėkime ir mylėkimės.