Susipazinus ir isimylejus vedusi

Meilė nepaiso nei laiko, nei vietos, nei mūsų norų. Ji užklumpa mus pasiruošusius arba nepasiruošusius jai. Šis meilės nekuklumas renkantis savo aukas lemia tai, jog kartais pamilstame tuos, kurių negalime turėti. Pavyzdžiui, pamilstame žmogų, kuris jau turi antrąją pusę. Tokias situacijas išgyvena tiek vyrai, tiek moterys. Šįkart apie tai, kaip geriausia pasielgti merginai, pamilusiai įsipareigojusį vaikiną.

Visų pirma, daug kas priklauso nuo to, ar vaikinas, kurį pamilote, jums jaučia tą patį. Jei taip, tuomet situacija nėra vien jūsų reikalas. Jausmų galvosūkį turėsite išspręsti abu. Jeigu abu norite būti kartu, tikriausiai vienintelis būdas kurti naujus santykius yra sugriaunant senuosius. Tai bus skausminga visiems trims situacijos dalyviams. Vis dėl to, tai garbingiausias būdas išspręsti susiklosčiusią padėtį.

Jeigu į akį ir širdį kritęs vaikinas jums rodo dėmesį, tačiau nesate tikra dėl jo santykių su antrąja puse, galbūt dar turite nedidelę viltį. Neverta skubėti jos išsižadėti, verčiau įsitikinti. Vis tik, labiausiai tikėtina, jog jis rodo jums dėmesį dėl dviejų priežasčių: jis nėra rimtas žmogus ir į jus žiūri nerimtai arba planuoja nutraukti santykius su savo mergina ir skuba įvykiams už akių. Pamėginkite atsiriboti nuo savo jausmų ir atsakyti į klausimą: ar tokiu žmogumi verta pasitikėti ir juo žavėtis? Jei atsakysite sau nuoširdžiai, tikriausiai atsakymas bus neigiamas.

Jei jums patinkančio vaikino įsipareigojimai esamai antrai pusei rimti, visą naujų jausmų naštą turėsite nešti viena. Geriausias būdas susigrąžinti dvasinę ramybę – tiesiog pamiršti jį ir nepuoselėti jokių vilčių. Tai nėra paprasta, bet įmanoma vadovaujantis šiais patarimais:

Venkite jo. Nesilankykite ten, kur galite jį sutikti. Jei prireiks, imkitės radikalių priemonių.
Gerbkite kitų santykius. Jei kyla pagunda kovoti dėl jo, pagalvokite apie tai, kad galite sugriauti kitų žmonių laimę.
Neapgaudinėkite savęs. Nedarykite sau nuolaidų, neieškokite dingsčių jį pamatyti.
Susitaikykite su skausmu. Išsižadėti to, ko geidžiame, be galo sunku, tačiau su skausmu galima susitaikyti.
Nepamirškite, kad jis ne vienintelis. Pamėginkite prasiblaškyti naujoje aplinkoje, susipažinti su naujais žmonėmis, juk pasaulis nesisuka vien apie jį.
Susižavėti kitu žmogumi galime lengvai, daug sunkiau išspręsti iš pirmo žvilgsnio neišsprendžiamą situaciją. Geriausia išeitis – pasitelkti jungtines laiko, proto ir širdies pajėgas.