Pavasaris puikis metas isimyleti

Atėjus pavasariui kiekvienas iš mūsų savyje pajuntam jėgą, kuri tarsi jūros potvynis pripildo mus įvairių jausmų, o pripildžiusi iškart kaip jūros atoslūgis juos atsiima atgal. Pavasarį mus kažkas kažkur stipriai traukia ir kartu stumia. Nežinai žmogus, į kurią pusę bėgti ir kokia veikla užsiimti. Nežinai, ką su savim daryti, kai širdis taip stipriai plaka tarsi norėdama ištrūkti iš krūtinės į ten, kur ją nežinoma jėga traukia.

Pavasaris plūsta kaip didelis potvynis su savim atnešantis visą Viduržemio jūrą su karšta saule ir iš Afrikos parskrendančiais paukščiais, šiltu lietumi, ilgomis dienomis ir garsiai besibeldžiančia meile.  Gaivus vėjas, aukštas dangus, platūs laukai, Nemuno delta ir šiauriniai molai – visi pasiruošę priimti į save ateinantį pavasarį.

Žmogus, išlaukęs ir iškentėjęs ilgą žiemą, pavasarį už tai nori atsigriebti per vieną dieną. Į žmogaus vidų įžengęs pavasaris sukeldamas jėgų atplūdį skubina jį kurti ir įsimylėti. Kiekvieną pavasario dieną galima daug kartų įsimylėti, daug gražių eilėraščių parašyti, susitvarkyti namus, nusiplauti automobilį, pabėgioti Vingio parke, suvalgyti tris dideles picas, o vakare pakviesti patinkančią merginą į kiną. Su ja po kino apvaikščioti visą Vilniaus senamiestį, pasėdėti trijose kavinėse, užrakinti ant Užupio tilto spyną ir, galiausiai, palydėjus ją iki jos namų prieš palinkint jai labos nakties dar keletą valandų apie šį bei tą pasikalbėti.

Pavasarį įsimylėjęs simpatišką jauną moterį, su ja Neries krantine pravaikšiojęs ir prakalbėjęs visą naktį, kitą dieną be trupinėlio miego gali skrajoti kaip ant sparnų – nuversti kalnus darbe, laimėti studentų bėgimo varžybas universitete, išspręsti finansisnes probelmas arba didelius gyvenimo rūpesčius. Ir, kad ir kuo tą dieną beužsiimtum, viskas klosis skalandžiai ir lengvai, o visus darbus nuolat lydės viena mintis – kaip gera įsimylėti, kokia tai didelė ir palanki jėga ir kaip gera bus vėl su ja pabūti kartu.

Skubėkim įsimylėti pavasarį, kad spėtumėm tai padaryti iki rudens, tuomet ir visas gyvenimas bus kaip pavasaris.