kaip pristatyti tevams antra puse

Savo išrinktojo ar išrinktosios pristatymas tėvams – gan paprastas dviejų žmonių santykių žingsnis. Kai kurios poros jam nesuteikia didelės reikšmės ir tiesiog vieną dieną sukviečia visus bendrai vakarienei arba supažindina prabėgomis: „Mama, tėti, čia Algis. Algi, – čia mano tėvai. O dabar mes lekiam į restoraną!“. Vis dėlto, kiti šiam įvykiui suteikia daugiau svarbos. Planuoja susitikimą su tėvais taip rimtai, tarsi vestuves ar kitą svarbų įvykį. Galbūt nereiktų tuo stebėtis, juk mylimo žmogaus pristatymas tėvams yra tarsi užtvirtinimas, kad esate pora, kad santykiai rimti ir ketinate tapti šeima.

 

Nepriklausmai nuo to, kiek rimtai žiūrite į antrosios pusės pristatymą tėvams, anksčiau ar vėliau tai turi įvykti. Natūralu, kad iškyla klausimas – kada tinkamiausias tam laikas? Jeigu būtų vienas universalus atsakymas – nereikėtų laužyti galvos. Bet taip nėra. Yra keletas galimų progų supažindinti mylimąjį su tėvais:

 

Santykių pradžioje. Tiems, kurie į viską gyvenime linkę žiūrėti gana paprastai, net nekyla klausimas, kada pristatyti simpatiją tėvams. Jie gali supažindinti su tėvais net po antro ar trečio pasimatymo. Tokie žmonės greitai įsimyli, lengvai bendrauja ir nesureikšmina nei tėvų nuomonės apie jų antrąją pusę, nei pačios supažindinimo ceremonijos.
 

Kai santykiai itin rimti. Jei į visus gyvenimo įvykius žiūrite rimčiau, bei norinte parodyti atitinkamą pagarbą tiek mylimam žmogui, tiek tėvams, geriausia pažinčiai ryžtis tik tada, kai abu jaučiatės tam pasiruošę. Tai galima būtų daryti po kelių mėnesių buvimo kartu, kai vietoj „aš“, „tu“ vis dažniau sakote „mes“, kai pradedate planuoti savo bendrą ateitį.
 

Kai to nori antroji pusė. Gali būti, kad jūs jau kuris laikas norite supažindinti savo partnerį su tėvais, nes norite parodyti jam pasaulį, kuris jus suformavo, žmones, kurie jums labai brangūs. Tačiau to įvykio visai neskubina partneris. Tai natūralu. Viskam savas laikas. Nespauskite jo ir kantriai laukite, kol jis ar ji pati inicijuos susipažinimą. Tai ir bus tinkamiausia akimirka.
 

Kai pasiruošę tėvai. Daug kas priklauso ir nuo tėvų. Jie gali būti nusiteikę kritiškai, gali net pareikšti, kad pristatytumėte jiems tik tą, kuris bus jūsų teisėtu vyru ar žmona. Jei tai tiksli jūsų tėvų kopija – galima neskubėti planuoti šio šeimyniško pasibuvimo. Jei tėvų pozicija neaiški – galima tiesiog paklausti, ar norėtų susipažinti su jūsų partneriu. Tiesus klausimas geriau nei įvairios užuominos ar aplinkkeliai.
 

Žmonių santykiai įvairialypiai, kiekvienoje šeimoje egzistuoja savi dėsniai, tad kiekvienas atvejis individualus. Bet kokiu atveju geriau neskubinti šio įvykio tik iš pareigos. Kartais intuityviai pajuntame, kaip elgtis, o dar dažniau už mus nusprendžia visagalės aplinkybės.