Dovana per pirma pasimatyma

Gvildenant pirmojo pasimatymo dovanų temą, pirmiausia gali kilti klausimas, ar apskritai šia proga dovana reikalinga. Jei nesiekiama suvilioti „Ją“ materialiomis gėrybėmis, galima apsieiti ir be dovanos. Vis dėl to, dovanas dovanojame norėdami parodyti susidomėjimą, kuris yra neapčiuopiamas kaip oras. Tad kodėl jo negalėtų simbolizuoti apčiuopiamas daiktas? Dovana –  malonus prisiminimas. Per pirmąjį pasimatymą gautą dovaną mergina gali branginti visą likusį gyvenimą. Jei svarstyklės labiau linksta prie „dovanoti“, galima pereiti prie galimų dovanų klausimo.

Ką dovanoti merginai pirmojo pasimatymo metu:

Gėlę. Gėlės dovanojimas primena gerus laikus, kai niekas nebijojo pasirodyti banalus. Psichologė S. W. von Limont siūlo gėlių per pirmą pasimatymą nedovanoti, nes jos atkreipia aplinkinių dėmesį, galite abu pasijausti nejaukiai. Tačiau ar verta gyventi rūpinantis aplinkinių nuomone? Tikriausiai ne. Jei dovanosite „Jai“ gėlę – užteks vieno žiedo. Beje, galima gėlę nupirkti paties pasimatymo metu arba nuskinti ją parke – tai bus kiek mažiau formalu ir maloniai  nustebins.

Asmenišką dovaną. Per pirmą pasimatymą tinka dovanoti daiktą, kuris būtų susijęs su merginos pomėgiais. Pavyzdžiui, muzikinį CD ar knygą. Tokia dovana parodyysite, jog jus domina moters mintys bei svajonės. Asmeniškos dovanos – subtili užuomina apie judviejų laukiančius įdomius pokalbius ateityje. Juk gerą knygą galima aptarti, o muzikos galima klausytis kartu.

Nedidelį suvenyrą. Jeigu norisi visai mažos dovanos, galima dovanoti suvenyrą. Tarkim, žaismingą raktų pakabuką. Ypač originali dovana – origami lankstinys. Dovana patiks kiekvienai, nes išlankstėte pats. Origamis popierinis, vadinasi, kainavo tik jūsų laiką. Moteriai bus malonu žinoti, kad lankstydamas galvojot apie ją. Taip pat tokia smulkmena tinka kaip improvizuota dovana pasimatymo metu – ją galima išlankstyti iš servetėlės restorane. Puiki idėja!

Saldumynų. Moterų, abejingų geram šokoladui ar kitam saldumynui, pasitaiko retai. Tokia dovana neturi išliekamosios vertės, tačiau yra neįpareigojanti ir maloni. Nedidelė saldainių dėžutė ar įdomiai įpakuotas saldumynas atrodo gražiai. Be to, tokia dovanapasimatymo metu galite pasivaišinti abu.

Papuošalą. Tai nėra pati universaliausia dovana pirmojo pasimatyno proga, tačiau dovanoti papuošalą galima. Ypač, jei pažįstate merginą kiek ilgiau. Žinoma, papuošalas neturėtų būtų labai brangus, nes vertingos dovanos įpareigoja, gali priversti jaustis nepatogiai ir net būti suprastos klaidingai. Labiausiai tiktų nedidelis, bet gražus papuošalas: segė, kuklus pakabukas ar pan. Jei tai jūsų išrinktoji – dar spėsite padovanoti kažką ypatingo.

Planuojant pirmą pasimatymą nereikėtų dovanoms suteikti per daug reikšmės. Juk visų pirma einate susitikti su žmogumi, pažinti jo pasaulį, rasti bendrą kalbą. Dovana – tik papildoma detalė šiam įvykiui. Jei nuspręsite dovanos nedovanoti, tai esmės nepakeis, o malonioms staigmenoms visada atsiras laiko antrojo pasimatymo metu.