Ar intravertas gali sutarti su ekstravertu poroje

Priešybės traukia viena kitą, tačiau ar dviejų skirtingų žmonių partnerystė išties turi perspektyvų? Į šį klausimą atsakyti sunku, tačiau pagvildenti jį išties įdomu. Skirtinga akių spalva tikriausiai nepastūmės poros į skyrybų pusę, tačiau ar gali kartu sugyventi introvertas ir ekstravertas – dvi kardinaliai skirtingos asmenybės?

Galėtume pamėginti atsakyti į šį klausimą pasiremdami ekspertų nuomonėmis. Tačiau šįkart pasmalsaukime, ką apie tokią vyro ir moters draugystę mąsto paprasti internautai. Introvertas Markas, 20 metų gyvenantis santuokoje, pastebi, jog skirtingi asmenybės tipai jo santuokai suteikė papildomų prieskonių. „Jei ne mano žmona, nebūčiau gyvenime patyręs tiek daug įdomių dalykų. Jei nebūčiau vedęs jos, nebūčiau nei kojos iškėlęs iš namų. Tuo tarpu aš žmonai esu tarsi raminamieji, aš esu jos akmuo ir padedu jai tapti introspektyvesne…“.

Aktyvi internetinių forumų dalyvė Lina pastebi kitą, kiek tamsesnę tokios poros santykių pusę. „Draugystės pradžia gali būti puiki, tačiau su laiku viskas pasikeičia. Problemos kyla tuomet, kai ekstravertas bando išspręsti bendravimo problemas, o introvertas tiesiog sėdi ir tyli be jokių emocijų. Introvertai visai nėra romantiški, jiems reikia konkretaus meilės grafiko. Gal taip yra ne visada, tačiau taip aš jaučiuosi susitikinėdama su introvertu…“, – pasakoja Lina.

Ekstravertų frontą palaikanti Margarita pastebi, jog sunkiausia tokiai porai suplanuoti savo laisvalaikį. Namuose skirtingus polinkius turinti pora gali užsiimti savo hobiu individualiai, tačiau išsiruošti į svečius ar suplanuoti aktyvias pramogas – tai jau šioks toks iššūkis. „Kai būname vakarėlyje mano introvertas vyras po valandos jau skundžiasi skaudančia galva ir nori ramybės, o man tikras smagumas dar tik prasideda. Apsispręsti, kaip elgtis, būna sunku“, – savo patirtimi dalinasi moteris.

Na o ką, vis dėlto, teigia ekspertai? Psichologų nuomone, introverto ir ekstraverto partnerystė susiduria su daugybe problemų, tačiau jos gali būti išsprendžiamos, jei tik abu partneriai stengiasi. Skirtingas požiūris ir polinkiai iš tikrųjų gali suteikti porai naujų įspūdžių ir atverti naujas perspektyvas. Skirtingi charakteriai moko klausytis kito ir atrasti tinkamiausią bendravimo būdą. Taigi, nors introvertas ir ekstravertas gali priminti katę su šuniu, prisiminkite estetiškai gražų In ir Jang simbolį, kuriame dvi priešybės sukuria harmoniją.