Isimylejimas ir meile susipazinus skatina daryti kardinalius pokycius ko neduoda draugyste

Kol nesutinkame tos ar to vienintelio, dėl kurio krenta iš rankų telefonas vos gavus žinutę, dėl kurio visose pažinčių portalų anketose užsirašome „beprotiškai įsimylėjęs“, tol atrodo, kad mūsų gyvenimas tekės viena tiesia linija. Tačiau tik sutikus sielai artimą žmogų mūsų gyvenimo linija pradeda šokčioti, vingiuoti ir primena žaismingas sinusoides. Kodėl? Todėl, kad įsimylėję mes peržengiame į kitą savo gyvenimo etapą ir dėl kito žmogaus esame nusiteikę išties nemažiems pokyčiams. Kokie tai būna pokyčiai? Patys įvairiausi. Pateiksime keletą kardinaliausių ir įdomiausių.

Pokyčiai, kuriuos skatina daryti meilė:
• Gyvenamos vietos pakeitimas. Šiam pokyčiui dažnai tenka ryžtis įsimylėjėliams, gyvenantiems skirtinguose miestuose ar valstybėse. Atrodytų, kad tai natūralus sprendimas. Vis dėlto, šis žingsnis – tarsi įrodymas, jog jūsų jausmai stiprūs. Juk ne kiekvienas pasiryžta skirtis su vieta, kurioje užaugo, dažnas net pasirenka verčiau ieškoti naujo partnerio.

• Naujas hobis. Niekas nesako, jog turite atsisakyti savo mėgstamos veiklos ir užsiimti pašto ženklų kolekcionavimu, kuriuo taip domisi jūsų simpatija, nors jums tai kelia nuobodulį. Tačiau pasinerti į jūsų partnerio mėgstamą veiklą verta, nes geriau pažinsite jį, išmoksite naujų dalykų ir net tikėtina, jog rasite hobį, apie kurį paprasčiausiai ligšiol nepagalvojote.

• Dienos ritmo keitimas. Kiekvieno žmogaus biologinis laikrodis pats diktuoja, kokiu tvarkaraščiu gyventi. Tačiau jei vienas kitą pamilo vyturys ir pelėda, neišvengiamai teks ieškoti sprendimo. Jei du žmonės myli vienas kitą, pelėda sutiks rytais šokt iš lovos it žvirblis, o vyturys vakarais žiūrės jūsų mėgstamą serialą.

• Ateities planų pokyčiai. Svajojote apie šokėjos karjerą, o gal didelį būrį vaikų, tačiau sutikusi Jį planus pakeitėte 360 laipsnių kampu? Natūralu, juk tai jus paskatino daryti galinga jėga – meilė. Šis pokytis bene pats sunkiausias psichologiškai šiame sąraše, juk gali tekti atsisakyti širdžiai mielų svajonių.

• Įpročių atsisakymas. Kiekvienas turime įpročių, kurie gali erzinti naujai sutiktą žmogų ar tiesiog kliudyti bendroje buityje. Kai kurie įpročiai lydi mus nuo pat vaikystės, tad norint jų atsisakyti tenka su savimi pakovoti. Tokias pastangas jūsų partneris tikrai įvertins ir jeigu myli jus, pagelbės šioje žūtbūtinėje kovoje.

Egzistuoja nuomonė, jog tikra asmenybė turi visad išlikti savimi, net jei pametė galvą dėl kito žmogaus. Sakoma, kad neverta keisti savo charakterio ar įpročių vien dėl to, jog neliktum vienas. Savaime suprantama, kad nevertėtų išsižadėti esminių savo vertybių, tačiau keistis, jei tik tokį akstiną diktuoja meilė, verta. Juk draugystė pati savaime yra dinamiška, verčianti išmokti naujų dalykų ir aukotis. Tad negalime tiesiog stūksoti kaip akmenys vietoje ir tikėtis, kad prisiderins kitas.