Pirmasis bucinys susipazinus
Pirmasis bučinys dviejų žmonių santykiuose užima itin svarbią vietą. Jis tiek apipintas romantika bei svajonėmis, jog tampa net kiek perdėtai sureikšmintu ir vietoj to, kad keltų tik teigiamus jausmus, daugeliui kelia nerimą. Bučinys naujai užsimezgusiuose santykiuose kelia jaudulį ne tik dėl fizinio artumo, bet ir dėl simbolinės savo reikšmės. Bučinys gali tapti abipusės simpatijos užtvirtinimu. Jis gali simbolizuoti rimtų santykių pradžią ar bent peržengimą į kitą, intymesnį bendravimo etapą. Dažnai jaudinamės ne tiek dėl to, ar bučinys pavyks, kiek dėl galimos neigiamos kito žmogaus reakcijos. Ji ar jis gali būti nepasirengęs rimtesniems santykiams arba nenorėti fizinio artumo. Arizonos universitete atlikti tyrimai parodė, jog bučiniai mažina stresą. Vadinasi, tai, kas naujos pažinties metu kelia daugiausiai baimės, apdovanoja mus maloniu pojūčiu ir galiausiai nugali tą parazitą vardu nerimas.

Keletas patarimų, kaip įveikti jaudulį ir pasiryžti pirmam bučiniui:

Pasitelkite žaismingumą. Jei save priskiriate prie itin drovių žmonių, pamėginkite prie bučinio prieiti kokiu nors žaismingu būdu. Pavyzdžiui, paprašykite jo ar jos užsimerkti ir įsivaizduoti kažką gražaus. Pasinaudokite šia puikia proga ir įgyvendinkit svajonę.
 
Nebijokite pasekmių. Nevarginkite savęs svarstymais apie neigiamą reakciją. Net ir pačiam pikčiausiam ar šalčiausiam žmogui malonu žinoti, jog kažkas žavisi juo ir jo geidžia. Jūsų inicijuojamas bučinys – tai pats geriausias komplimentas ir jo nėra ko gėdytis, net jei jus atstumtų.

Nesirūpinkite dėl smulkmenų. Kuomet bijome, jog kažkas nepavyks, perdėtai sureikšminame smulkmenas. Nerimas dėl nereikšmingų detalių („šiandien prastai atrodau“, „netinkama aplinka“) gali paskatinti vis atidėti bučinį kitam kartui. Jūsų simpatija šį neryžtingumą gali suprasti klaidingai, tad tiesiog ignoruokite smulkmenas.
Svarbiausias patarimas – negalvokite, tiesiog veikite. Aistra ir patrauklumas nėra tos stichijos, kurias valdo protas. Mažiau galvokite apie būsimą įvykį, verčiau leiskite situaciją valdyti jausmams. Jei kelią rodys aistra, nekils abejonių kaip ir kada pasiryžti pirmam bučiniui ir viskas įvyks savaime.

Bet kokiu atveju pirmajam bučiniui nereikėtų ruoštis taip rimtai kaip vairavimo egzaminui ar Olimpinėms žaidynėms. Kuo daugiau suteiksite šiam įvykiui svarbos, tuo labiau jaudinsitės, ir tuo prasčiau viskas gali pavykti. Tai užburtas ratas. Visų geriausia – nesureikšminti pirmo bučinio ir leisti įvykiams klostytis natūraliai, spontaniškai. Paprasčiausiai sulaukite tos stebuklingos akimirkos, kuomet abu suprasite, jog nelieka nieko kito, kaip tiesiog pasibučiuoti. Ir tai tikrai bus įsimintina akimirka, net jei virš galvų nešvies romantiška mėnesiena ir fone negros pati gražiausia daina visame pasaulyje.