Psichologes mintys apie pazintis ir bendravima

Apie pasiryžimą nutraukti santykius

Moteriškas prisirišimas prie vyro neleido nutraukti beviltiškų santykių.Neturėjau tiek išminties, kiek dabar, todėl pirmoje šeimoje vyko nuolatiniai konfliktai. Yra santykių, kuriuos reikia nugyventi. Yra santykių kurie turi liautis. Dabar esu labai dėkinga pirmam vyrui, kad rado stiprybės pasitraukti. Tai buvo geriausia, kas man tada galėjo nutikti.

Apie santykius su vedusiu vyru

Bendravome tik dalykiškai. Iš pradžių. Paskui pasišnekėjome, kad jam sunku šeimoje, o žmona bloga (žanro klasika – visi vedę taip sako), bet aš, tikra naivuolė, tuo šiek tiek patikėjau. Nors prabilo savigarba ir aiškiai pasakiau: jei nori ko nors daugiau su manimi – apsispręsk! Moterys, kurios tokiomis pasakomis tiki dešimtmečiais nenori prisiimti atsakomybės už savo laimę. Jų ne gailėti reikia, jas reikia supurtyti paklausiant: „Kas tu jam esi? Dabar, šią akimirką.“ Ogi niekas. Bet ir aš buvau „niekas“ keletą metų. Mane slėpė, nors ir nebuvau meilužė. Ir norėjau tuos santykius nutraukti, ir kartu – būti su tuom žmogumi. Tipiškas moteriškas neapsisprendimas. Tyliai kentėjau – stabdė baimė likti vienai. Bet kartą pakėliau vėja ir pasakiau, kad jo neapsisprendimas nusibodo: esu jauna, graži, gabi, galiu susikurti savęs vertą gyvenimą. Išvažiavau į kitą miesta ir apsigyvenau pas draugę. Pirmą vakarą naujoje vietoje pajutau, kad laukiuose…Buvau labai laiminga. Neturkus išsinuomavau butą, gyvenimas ėmė tekėti kita vaga, bet aišku apimbdavo nerimas. Kai pilvas buvo jau gerokai didelis, vyras pagaliau apsisprendė: pakvietė mane pas save, sakydamas, kad gyvensime „kaip normali šeima“, nes jis jau išsiskyręs.


Apie moterų nenorą mylėtis

Kodėl moterys kartais nenori mylėtis? Viena iš priežasčių – psichikos skirtumai. Moterų galvose nėra atskirų „dėžučių“ kaip vyrų – ne, mums viskas susiję: pajudinus vieną karolių karoliuką, sujuda visi. Ir jei vyras vakare piktai atšauna, kad kas nors ne taip padėta, jus susipykstate, o pusvalandžio jis gieda: „Mažule, eikš pas mane!” Bet mes dar nieko nepamiršome! O jei moteris nenori, jai niekada niekada niekada nereikia to daryti. Ir turėti drąsos pasakyti “Atleisk…Ne šiandien.” Bet. Jei ji nenori mylėtis 21:15, vyras gali taip prasisukti, kad ji to norės 21:22…

Apie mylėjimasi, kaip priemonę santykiams gerinti

Nesakau, kad mylejimasis yra priemonė santykiams gerinti, bet tai yra gerų santykių „šalutinis poveikis“, kuris visiems patinka!

Apie moralizavimo ir pamokslavimų įtaką seksui

Atsikratykime įpročio vienas kitą mokyti, moralizuoti ir pamokslauti, nes vyrams tai sukelia impotenciją, o moterims – frigidiškumą. Kas gi nori mylėtis su savo mokytojais?