Pirmas pasimatymas kaip kalbeti, ko vengti

Pirmas pasimatymas gali virsti prasta romantine komedija, net sužlugdyti tolimesnį bendravimą dėl vienintelio žodžio ištarto ne laiku ir ne vietoje. Pirmojo susitikimo metu tiek vyrai, tiek moterys yra jautrūs bet kokiai kritikai kadangi nepažįsta vienas kito, gali klaidingai suprasti daugelį išsakytų minčių. Kai kurios frazės galbūt neapkartins saldžių pirmojo susitikimo akimirkų, tačiau gali nuteikti nemaloniai, sukelti bereikalingų dvejonių. Kad nepakliūtumėte į tokią situaciją, siūlome susipažinti su pagrindinėmis frazėmis, kurių vertėtų vengti sutikus savo simpatiją pirmame pasimatyme.

Per pirmąjį pasimatymą verčiau nesakyti:
„Gal…“, „lyg ir…“, „nežinau“. Bet koks dvejojimą rodantis žodis pašnekovą gali nuteikti pesimistiškai. Juk per pirmąjį pasimatymą norite įsitikinti, ar šis žmogus galėtų būti antrąja jūsų puse. Jei jis ar ji nuolat mykia ir nepateikia aiškaus atsakymo, pasimatymas beveik pasmerktas sužlugimui. Tokių frazių ypač turėtų vengti vyrai. Moters ištartas „nežinau“ dažnai tėra gudrus viliojimo įrankis, tuo tarpu iš vyrų tikimasi konkretumo.

„Vis dar negaliu suprasti, kodėl tu vieniša(s)“. Nors šis posakis gali iš pirmo žvilgsnio pasirodyti kaip komplimentas, verčiau jį ištrinti iš savo pokalbių enciklopedijos visam likusiam gyvenimui. Galima neturėti partnerio dėl įvairių priežasčių ir jos gali būti skaudžios.

„Esame draugai su mano ex“. Žmonių bendravimas yra painus, tad nieko nuostabaus, jeigu vis dar bendraujate su savo buvusiuoju ar buvusiąja. Tačiau kalbėti apie tai per pirmąjį pasimatymą – ne pats tinkamiausias laikas. Šią temą aptarti galima bus ir vėliau. Pirmojo pasimatymo metu tokia frazė gali nuskambėti kaip pasigyrimas ar net įspėjimas.

„Man nesvarbu – spręsk tu“. Ar susitikę rinktumėtės tinkamiausią kavinę, ar darytumėte kitą nebūtinai reikšmingą sprendimą, geriau aktyviai tuo domėtis, nei paprasčiausiai nusikratyti atsakomybės. Kodėl? Jūsų simpatija gali pamanyti, jog jums nuobodu.

„Kiek uždirbi?“. Aktyviai domėtis žmogumi, su kuriuo romantiškai vakarieniaujate, būtina ir sveikintina, tačiau pernelyg didelis smalsumas gali pakišti koją. Pavyzdžiui, verčiau neklausti apie jo ar jos atlyginimą. Toks klausimas gali būti suprastas įvairiai ir gali įžeisti žmogų.

„Tai mano pirmas pasimatymas“. Atvirumas – dorybė, kurią vertina kiekvienas, tačiau kai kuriuos dalykus kartais verčiau nutylėti. Nieko baisaus, jei pasakysite, jog tai pirmasis jūsų pasimatymas. Vis dėlto, jūsų simpatija gali pajusti didelę atsakomybę, kad tai būtų tobulas pasimatymas. Arba gali pasijusti pranašesniu, nes turi daugiau patirties. Jei nieko nežinos – kils mažiau keblumų.

Keliaudamas į pasimatymą svajoji padaryti gerą pirmąjį įspūdį ir net planuoji antrą ar trečią pasimatymą, nes tiki savo sėkme. Vis dėlto, jei liežuviui duosite visišką laisvę, antrojo pasimatymo gali ir nebūti. Prisiminkite šį sąrašą prieš eidami į pasimatymą ir nepamirškite aukso taisyklės – verčiau kalbėti mažiau, bet taikliau. Ir dar – nepamirškite šypsotis. Maloni šypsena užglaisto visus pokalbio nesklandumus.