Pirmas seksas svarbus ivykis porai

Turbūt ne vienam žmogui pirmoji seksualinė patirtis – tai tarsi nėrimas į baseiną nuo aukšto tramplino, kuomet nesi tikras, ar mokėsi plaukti, ar nebus per gilu, ar apskritai išdrįsi šokti. Pirmas kartas nebūtų kažkuo ypatingas, jei apie jį nebūtų tiek kalbama. Tačiau filmų, pop kultūros taip sureikšmintas gyvenimo įvykis kelia tikrai daug nerimo tiek merginoms, tiek vaikinams. Jei tiek daug kalbama, vadinasi yra kažkokia priežastis.

Pirmas kartas sureikšminamas kiek perdėtai?

Yra keletas argumentų, kurie įrodo, jog pirmas kartas sureikšminamas kiek perdėtai. Visų pirma, labai dažnai nutinka, jog pora, galiausiai pasiryžusi intymiems santykiams, pirmąjį kartą apdovanoja vienas kitą tik įprastomis glamonėmis ir bučiniais, nes kas nors nepavyksta: koją pakiša jaudulys ar pernelyg didelė įtampa ir panašiai. Kitais atvejais, net jei viskas klojasi sklandžiai, vienas arba net abu partneriai sekso metu nepatiria orgazmo. Tad taip ilgai lauktas malonumas atidedamas vėlesniam laikui. Galiausiai, daugelis patarimų, kurių kiekvienas prisiskaitome internete, ar išgirstame iš draugų, tą ypatingąją akimirką pasirodo nieko verti. Kūniško artumo akimirką suvokiame, kad nuo informacijos ir įvairių draugų papasakotų istorijų mums apsisuko galva ir pamiršome svarbiausią dalyką – geriausia būti savimi ir atsipalaiduoti.

Kaip ten bebūtų, pirmasis kartas niekada nepraras savo svarbaus vaidmens dviejų žmonių bendravime. Kiekvienas turime savo asmeninę erdvę ir įsileisti į ją net brangiausią sau žmogų nėra taip paprasta. Turi būti visiškai atviras, pamiršti savo kompleksus, pasitikėti partneriu. Tik visa tai įgyvendinus apskritai galima prieiti prie pirmojo karto. O net ir priėjus, laukia tolimesni bendravimo išbandymai. Šokių aikštelėje atsidūrę su nauju partneriu būtinai užminsite jam ant kojų, bent kartą. Tai dėsnis. Jis taip pat galioja ir atsidūrus lovoje. Tik pajutus kito žmogaus ritmą, galvojant ne tik apie savo malonumą, bet ir bendrą šokį, viskas pavyks sklandžiai.

Kūniško artumo akimirką suvokiame, kad nuo informacijos ir įvairių draugų papasakotų istorijų mums apsisuko galva ir pamiršome svarbiausią dalyką – geriausia būti savimi ir atsipalaiduoti.
Jei vis dar ruošiatės savo pirmajam kartui, kitą kartą matydami filme rožių žiedlapius, didelį susijaudinimą ir pro kraštus trykštantį malonumą šiek tiek atskieskite šį reginį realistiškumu ir skeptiškumu. Tačiau padarykite viską, kad jūsų ir jūsų partnerio pirmasis kartas būtų būtent toks, nes tai svarbus (nors ir ne pats svarbiausias!) įvykis jūsų gyvenime.