Priezastys porai apsigyventi kartu

Jeigu jūsų knygų lentynoje stovi jo knygos, jei geriau nei jis pats žinote jo darbotvarkę, jei kartu praleidžiate ne mažiau kaip 23 valandas paroje, tikriausiai esate tame santykių taške, kuomet svarstote galimybę kartu apsigyventi bendrame būste. Tenka išgirsti įvairių paaiškinimų, kodėl neverta skubėti apsigyventi kartu. Dažniausiai baiminamasi, kad gyvenimas kartu sugriaus visą romantiką arba dar blogiau – visiškai sužlugdys santykius. Tačiau kyla natūralus klausimas: jeigu nesate vienas kitam skirti, ar ne geriau tai sužinoti nedelsiant? Keletas argumentų, kodėl atsiradus galimybei verta kraustytis į bendrą būstą:

 

Įsitikinsite, ar tinkate vienas kitam. Jei norite ilgalaikių, pilnavertiškų santykių, geriausia juos ryžtingai kurti nuo pat pradžių. Apsigyvenimas kartu – didžiausias poros išbandymas, tad nerkite į šį eksperimentą stačia galva ir tikrai nepasigailėsite. Tik gyvendami kartu sužinome, ar kito žmogaus įpročiai gali būti suderinami su mūsiškiais, ar dviems asmenybėms užteks vietos ribotoje erdvėje.
 

Geriau pažinsite kitą. Susitikdami restoranuose, viešose vietose nepatirsite pilnavertiško bendravimo, pažinsite tik vieną kito žmogaus pusę. Gyvendami kartu sužinosite, kaip ji ar jis elgiasi sugedus skalbimo mašinai, kada keliasi ir eina miegoti, kiek batų porų turi, kaip planuoja savo kasdienybę, apie ką svajoja ir ko apskritai tikisi iš gyvenimo.
 

Įveiksite vienatvę. Net jei susitikinėjate ne pirmą mėnesį, nuolat kalbat telefonu, tikriausiai pasitaiko akimirkų, kai pasijuntate vieniši. Tik gyvenant kartu visada žinosite, jog po sunkios dienos namuose lauks tas, kuris atjaus ir išklausys, kuris kartu verks žiūrėdamas liūdną filmą ar tiesiog kartu tylės.
 

Naudinga ekonomiškai. Niekam ne paslaptis, jog gyventi atskirai yra net finansiškai sunkiau. Kai turi antrąją pusę, atsiranda papildomų išlaidų. Juk norisi nueiti į kiną, pasėdėti kavinėje, o jei ji ar jis gyvena kitame mieste, piniginė plonėja akyse. Apsigyvenus kartu pradedamas kurti bendras šeimos gerbūvis, dviese spręsti finansinius reikalus gerokai lengviau.
 

Keičiasi aplinkinių požiūris. Neverta gyventi vadovaujantis kitų nuomone, tačiau pasijusite geriau, kai aplinkiniai į jus pradės žiūrėti kaip į tikrą porą. O tai dažnai nutinka tuomet, kai apsigyvenama kartu. Dalindamiesi vienu būstu ne tik sau, bet ir kitiems parodote, jog esate tvirtas „Mes“, su kuriuo pasaulis turi atitinkamai elgtis.
 

Kai kurios poros tebesilaiko nuomonės, kad gyventi kartu tinka tik tuomet, kai jus sieja santuokos saitai. Aukščiau išvardinti patarimai tinka visiems, o „gyvenkite kartu“ galima sėkmingai pakeisti į „susituokite“. Esmės tai nekeičia. Būkite kartu, mylėkite vienas kitą ir sukurkite jaukius bendrus namus, į kuriuos gera sugrįžti.