Kiekviena pora kartais susivienija tokiai bendrai pramogai kaip filmų žiūrėjimas. Susivienyti ne taip sunku, pakanka bendro laisvadienio, geros nuotaikos ir skanių užkandžių. Sunkiausia – išsirinkti filmą. Kaip tyčia nuomonės visiškai išsiskiria. Jai patinka šiuolaikiškos dramos, jis norėtų daugiau veiksmo. Geriausia eiti kompromiso keliu ir  žiūrėti romantinį filmą. Juk tokiuose filmuose yra visko –  ir jumoro, ir įtampos. Jei išsirinkti pernelyg sunku, štai penki pasaulio žiūrovų įvertinti romantiniai filmai tinkami žiūrėti dviese:

 

„Užrašų knygelė“ (2004). Romantinė amerikiečių drama pagal rašytojo Nikolo Sparkso knygą tiks maloniam vakarui dviese. Abu įsitrauksite į komplikuotą, tačiau įdomią dviejų žmonių, Eli ir Nojaus, meilės istoriją. Jauna pora įsimyli, tačiau negali būti kartu, nes Eli šeima išvyksta, o merginos tėvai apskritai nepritaria skirtingų luomų draugystei. Meilė nemiršta, o toliau pina įvykių ir jausmų tinklą. Tai vienas tų filmų, kurie pravirkdo ir stipriąją lytį, o pažiūrėjus filmą net kelias dienas kyla įdomių minčių. Meilės istorijai savitumo suteikia nedėkingos išorinės aplinkybės, kurios pakreipia gyvenimus sau naudinga linkme.
 

„Kai Haris sutiko Salę“ (1989). Ši klasika tapusi amerikiečių kino juosta pakels ūpą, leis atpažinti filme save ir taps vienu iš mėgstamiausių jūsų filmų. Pagrindinė filmo tema – ar vyrai ir moterys gali būti tik draugai. Atsakymai įdomūs, šmaikštūs ir nenuobodūs. Puikus filmas savaitgalio vakarui ar popietei.
 
Romantiski filmai ziurejimui dviese


„50 pirmų pasimatymų“ (2004). Populiari romantinė komedija, kuriai galima skirti savaitgalio popietę, kuomet norisi kažko linksmo. Šioje komedijoje vaidinantys populiarūs aktoriai Adamas Sandleris ir Driu Berimor sukuria iki ašarų juokingą siužetą. Henris – Havajuose dirbantis veterinaras, kuris nerodo didelio susidomėjimo moterimis. Ji – nuostabi mergina, turinti vieną keistą trūkumą. Ji kasdien praranda atmintį. Tačiau ar tokios kliūtys gali sustabdyti romantiškus jausmus? Į klausimą atsakys ši tobulai juokinga kino juosta, kuri leis abiems žiūrovams į bendravimą pažiūrėti per jumoro prizmę.
 

„Aš, tu ir visi, kuriuos pažįstame“ (2005). Savotiška režisierės Mirandos Džiuli kino juosta, kurioje ji pati atlieka pagrindinį vaidmenį. Filmas labiausiai tiks žiūrėti kuomet dėmesio neblaško buities rūpesčiai, nes reikalauja įsijautimo. Tai istorija apie gan nestandartinius žmones, kurių net meilė gimsta neįprastai – besimatuojant parduotuvėje batus. Patiks tiems, kuriuos labiau domina nebe pirmus santykius kuriančių žmonių bendravimas.
 

„Mulen Ružas“ (2001). Kartais norisi filmo, kuris būtų kažkas daugiau nei vien saldi meilės istorija. Tokiu filmu galima vadinti kino juostą „Mulen Ružas„ su Nikole Kidman ir Evanu Makgregoru. XIX amžius, jaunas rašytojas pamilsta naktinio klubo žvaigždę – gražuolę Satin. Kerintis filmas, kurį verta žiūrėti vien dėl muzikinio takelio.