Ieskant antros puses

Nuolat modernėjančioje visuomenėje, kurioje visi skuba ir ieško vis „daugiau“ ir „geriau“, tampa kur kas sunkiau surasti žmogų, su kuriuo norėtųsi kartu praleisti visą gyvenimą… Tačiau tai įmanoma. Tereikia žinoti kelias, pernelyg dažnai ignoruojamas, tiesas, galinčias ne tik padėti surasti antrąją pusę, bet ir sustiprinti naujus santykius.

1. Meilė kitiems, prasideda nuo meilės sau

Elementaru. Banalu. Tačiau tiesa. Tik tuomet, kai meilė ir pagarba juntama sau pačiam, ateina laikas užmegzti pažintį ir su kitu žmogumi. Savikritika, negatyvios mintys žaloja ne tik emocinę būklę, bet dažniausiai atsispindi ir išorėje – akys nebespindi, pranyksta šypsena, kūno kalba tampa „gynybinė“, todėl tampa kur kas sunkiau, ar netgi neįmanoma, patraukti kažkieno dėmesį. Ir priešingai, pasitikėjimas savimi, pozityvumas, šviesus ir viltingas požiūris į save ir aplinkinius, pritraukia aplinkinių dėmesį, o svarbiausia – patraukia tokių pat, optimistiškų ir gerų, žmonių žvilgsnius.

2. Mokėjimas džiaugtis vienatve

Vokiečių psichologas Erichas Frommas kartą apibrėžė „nesubrendusios“ ir „subrendusios“ meilės skirtumą, įvardindamas, jog nebrandi meilė sako „aš tave myliu, nes man tavęs reikia“, o brandi meilė teigia „man tavęs reikia, nes aš tave myliu“. Nebrandūs jausmai šiandienos visuomenėje gana dažni, nes žmonės jaučiasi vieniši, jie ieško artumo ir santykių, todėl neretai romantiški jausmai supainiojami su prisirišimu. Visgi to išvengti yra lengva, tiesiog reikia išmokti būti su savimi. Žmogus, kuris nebijo būti vienas ir moka džiaugtis vienatve, visuomet užmezga geresnius ir sveikesnius santykius, nei tas, kuris nuolatos jaučiasi vienišas.

 3. Aukštų standartų išlaikymas

Žmonės, kurie ilgai nesutinka jiems tinkamo žmogaus, pamažu ima braukti reikalavimus iš antrajai pusei skirto savybių sąrašo, ir braukia juos taip dažnai, kad ilgainiui ten lieka vos keli punktai, apibūdinantys, koks asmuo yra geras gyvenimo palydovas. Visgi tai – klaidingas elgesys, provokuojamas nevilties ir noro kuo greičiau surasti antrąją pusę. Ieškant partnerio ar partnerės aukštų standartų išlaikymas tampa vienu svarbiausių kriterijų, padedančių susirasti žmogų, kuris iš tiesų yra įdomus, tinkamas bei su kuriuo sies abipusė pagarba.

 4. Gebėjimas rinktis kompromisus, o ne savo „ego“

Vis dėlto būtina atskirti aukštus standartus nuo savo „ego“. Tiek užmezgant naujas  pažintis, tiek pradedant santykius, būtina ieškoti kompromisų. Svarbu nepamiršti, jog santykiai susideda iš dviejų žmonių poreikių.

 5. Drąsa priimti iššūkius

 Geri dalykai niekada nebūna lengvi, ar ne? Tai žino net serialo personažai – kartą serialo „Veronika Mars“ herojus pasakė, jog niekas nerašo dainų apie santykius, kurie yra lengvai sukuriami. Iššūkiai – gyvenimo dalis, todėl kartais verta pabūti drąsiems ir sutikti nueiti į pasimatymą su žmogumi, kuris atrodo pernelyg nepasiekiamas ar šiek tiek kitoks. O kai nauji santykiai susiduria su problema, jeigu ji nėra tokia, kuri pamina garbę ir orumą, reikia ją tiesiog išspręsti ir eiti toliau… Kartu!