Meiles laiskas prisipazinimas apie jausmus

Vos perskaitę straipsnio pavadinimą tikriausiai pagalvojote „Meilės laiškas? Juk tai atgyvena“. Galbūt tiesa jūsų pusėje, meilės laiškai nebėra tokie populiarūs. Vis dėlto, tikriausiai atsiimtumėte savo žodžius, jei pagalvotumėte apie tai, kad 99 procentai žmonių tik ir svajoja, kad jiems kas nors įteiktų šią „atgyveną“. Meilės laiškai sujaudina kiečiausias širdis. Markas Tvenas teigė, jog meilės laiškas yra nuoširdžiausias, laisviausias ir intymiausias žmogaus proto ir širdies kūrinys. Štai kelios priežastys, kodėl meilės laiškas puikiai tinka prisipiažinti kitam apie savo jausmus:

Laiko patvirtintas metodas. Meilės laišku savo jausmus vyrai bei moterys išpažindavo vienas kitam nuo seniausių laikų. Princai rašydavo laiškus princesėms, mūsų seneliai rašė mūsų močiutėms ir tikriausiai ne kam kitam, o romantiškam meilės laiškui, kurį parašė jūsų mama tėčiui, galite dėkoti, kad dabar esate čia.

Užrašyti mintis lengviau. Kad ir kokiais iškalbos gabumais pasižymėtume, kiekvienam sunku aiškiai dėstyti savo mintis, kai aplanko meilė. Rašant laišką galima apgalvoti kiekvieną žodį, sudėtingus jausmus išreikšti šimtais sakinių. Laiškas gelbsti droviuosius, juk laiškai, kaip pasakytų Ciceronas, neraudonuoja.

Galima rašyti apie viską. Nusprendus sukurti meilės laišką gali kilti klausimas: ką jame rašyti? Tinka viskas, kas atskleis jūsų jausmus. Tai gali būti eilėraštis,  minčių kratinys ar net aistros laiškas, kuriame atskleisite intymias savo svajones. Laiškas – universali forma mintims perteikti.

Rašymas – kelionė į save. Rašant laišką lengviau atskleisti savo jausmus ne tik kitam, bet ir sau pačiam. Kartais perskaitę savo užrašytas mintis stebimės, kad tai parašėme patys. Be to, laiško rašymas gali atskleisti jūsų literatūrinius gebėjimus. Daugelis žymių rašytojų savo karjerą pradėjo būtent nuo meilės laiškų.

Laišką lengva įteikti. Prisipažinti kitam apie šiltus jausmus gali būti sudėtinga, nes tam reikia sulaukti tinkamos progos, tinkamos nuotaikos, rasti tinkamą ramią vietą. Tuo tarpu laiškas savo tikslą pasiekia kur kas lengviau. Ypač šiandien, kuomet meilės prisipažinimą galima išsiųsti bent penkiais skirtingais, vienas už kitą greitesniais, būdais. Jei norite prisipažinti meilėje senoviškai, siųskite laišką paštu, kitu atveju puikiai tiks ir elektroninis laiškas.

Meilės laiškas gali būti ilgas, gali būti trumpas, gali būti parašytas su gramatinėmis klaidomis arba be jų. Jis gali būti juokingas arba net šiek tiek liūdnas. Visų svarbiausia, kad meilės laiškas būtų nuoširdus. Tik įdėjus į laišką širdies jis tampa vertingu. O savo širdį kitam žmogui atverti galima įvairiais būdais, meilės laiškas – tik vienas iš jų. Ir tegul jis gyvuoja. Gyvuoja tol, kol sukasi žemė, kol joje dar yra romantikų. Meilės laiškai nėra banalybė, jei tik pažiūrėsime į juos kitomis akimis.