Kaip atsigauti zlugus pazinciai ir draugystei

Sužlugus artimiems santykiams su kitu žmogumi jaučiamės prislėgti, išsigandę, kyla pyktis. Klausiame savęs: „Kodėl tai nutiko man?“ „Ką ne taip padariau?“. Mūsų gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis ir sunku susigrąžinti buvusią gerą nuotaiką, nesinori imtis jokios naujos veiklos. Mūsų mintys gali užtemdyti visą kasdienybę ir kaip siena atitverti mus nuo naujų pažinčių. Kad taip nenutiktų, verta kovoti už save, susigrąžinti veidui taip tinkantį optimizmą ir sužavėti savimi to vertą žmogų. Kaip tai padaryti? Jums pravers šie paprasti, bet taiklūs patarimai.

Kaip atstatyti sielos pusiausvyrą po skyrybų:
• Atsisakykite „aukos“ vaidmens. Jei jus įskaudino arba jūsų santykiai su mylimu žmogumi tiesiog nutrūko, natūralu, jog norisi apie savo širdgėlą pasakoti visiems. Ir pasakokite. Išsiverkite ir pripažinkite sau, jog esate sugniuždytas. Tačiau neįsikibkite „aukos“ vaidmens. Niekas nenorės susipažinti su žmogumi, kuris kelia tik gailestį.
• Nebėkite nuo jausmų, išgyvenkite juos ir tarkit jiems „sudie“. Dažnas po skyrybų ima skandinti savo liūdesį alkoholio stiklinėje, daug kam užsimiršti padeda panirimas į nesibaigiančius darbus. Tačiau nei vienas iš šių kelių nėra tinkamas. Nebėkite nuo savo neigiamų išgyvenimų. Tiesiog atverkite širdį liūdesiui ir laukite, kol palengvės. Neskubėkite eiti į pasimatymus, jei ant naktinio stalelio tebelaikote jo ar jos fotografiją, o nuo skausmo tiesiog nusigręžiate. Ženkite šį žingsnį tik tada, kai jausitės pasiruošę naujam emocijų ir bendravimo labirintui.
• Nepraraskite tikėjimo meile. Kartais skyrybos gali paskatinti neigiamai galvoti apie meilę apskritai. „Jei mano santykiai sužlugo, vadinasi, meilė neegzistuoja“, – taip samprotauja įskaudintos širdys. Netiesa. Meilė egzistuoja, tik jai reikia tinkamo laiko ir tinkamų sąlygų. Žiūrėkite romantiškus filmus, puoškitės ir pasitikėkite savimi, nes meilė negali mirti. Ji būtinai jus vėl aplankys.
• Netapkite bjauriu kritiku. Tikriausiai po skyrybų įgijote daugiau patirties. Vis dėlto, neskubėkite savo išgyvenimų taikyti praktikoje. Nepulkite ieškoti naujai sutiktuose žmonėse savo buvusiojo ydų. Jei planuojate eiti į pasimatymą, palikite neigiamas emocijas namuose arba išbarstykite jas pakeliui. Naujas žmogus norės bendrauti su jumis tik tokiu atveju, jei būsite atvirumo ir draugiškumo įsikūnijimas.
• Patikrinkite savo vertybes ir prioritetus. Neverta įsikibti savo nesėkmingos draugystės istorijos, tačiau gerai ją išanalizuokite. Tikėtina, jog joje rasite nemažai savo klaidų. Prieš žengiant naują žingsnį vertėtų iš naujo įvertinti savo gyvenimo prioritetus. Galbūt pats metas juos gerokai pakoreguoti?

Tik tas, kuris išgyveno išsiskyrimą su mylimu žmogumi, žino, koks gniuždantis tai gyvenimo įvykis ir kiek daug dvasios pastangų jis reikalauja. Neskubėkite pulti į naujai sutikto žmogaus glėbį ir nesislėpkite nuo savo skausmo. Atverkite savo protą, jausmus ir kelis kartus atsukite savo gyvenimo filmą atgal. Tik tuomet, kai žinosite, ką darėte blogai, ko šiuo metu trokšta širdis, verta atverti naują pažinčių puslapį.