Kaip susitikineti su turtingesniu uz save

Turbūt retas nėra matęs legendinio filmo apie Bridžitą Džouns. Ir tikriausiai visi jį mačiusieji prisimins sceną, kurioje Bridžita ruošiasi pasimatymui prabangioje aplinkoje su Marku. „Ką apsivilkti? Kaip susišukuoti?“, – klausė savęs herojė. Šiam epizodui komiškumo suteikė tai, jog Bridžita susitikinėjo su turtingesniu už save vyru ir ne visuomet mokėjo naujoje aplinkoje tinkamai elgtis.

Žymiame filme atskleista tik dalis nesklandumų, kurie užklumpa moterį (dalis jų tokioje situacijoje užkluptų ir vyrą), kuomet ji susitikinėja su materialiai geriau apsirūpinusiu partneriu. Atrodytų, jog jokių bėdų kilti neturėtų. Juk pinigai – tai komfortas, atsipalaidavimas, galimybės. Tad jei likimas suvedė su pasiturinčiu vyriškiu, anokia čia bėda. Vis dėlto, visa tai gražu tik iš pirmo žvilgsnio. Ir problema glūdi ne pačiuose piniguose, o partnerių nelygiavertiškume.

Kai susitikinėji su turtingesniu už save:
• Vakarieniaujate, kur dirba tavo draugai. Kur benueitmėte pasimatymo metu (į restoraną, čiuožyklą, kino teatrą) visur sutinkate tavo draugus, kurie ten dirba. Tai gali nekristi į akis pirmą kartą, tačiau ilgainiui gali pasijusti nepatogiai, nes nuolat prisiminsi, jog esi iš žemesnio socialinio sluoksnio.

• Aplinkiniai mano, jog esi „aukso ieškotoja“. Net jei pamilai jį nieko nenumanydama apie dideles sumas jo banko sąskaitoje ir niekada nesiekei santykių su vyru dėl materialinės naudos, gali susidurti su pikta aplinkinių nuomone, kad esi su savo išrinktuoju tik dėl pinigų.

• Jo aplinkoje esi balta varna. Kai jo darbovietėje pasistatai savo pigų automobilį kažkas prieina ir paklausia ar esi iš valymo įmonės, jo draugų kompanijoje bijai apsijuokti nesuprasdama juokelio ar nežinodama kaip valgomos austrės. Tai tik smulkmenos, tačiau jos gali varginti ar net skaudinti.

• Nesijauti jo verta. Nors jus sieja stiprus dvasinis ryšys ir jis myli tave tokią, kokia esi, pasitaiko akimirkų, kai jautiesi neverto jo, nes negali net nupirkti jam daikto, kurio jis norėtų ar bent retkarčiais pavaišinti jo išskirtine vakariene.

• Bijai tapti priklausoma nuo jo finansiškai. Jei jūsų santykiai rimti, tau atsiranda galimybė nebedirbti ar dirbti lengvesnį darbą, juk tavo partneris gali tau pagelbėti. Tačiau tai gali tapti skaudžia tema, nes bijai tapti priklausoma nuo jo ar pasirodyti egoiste.

Galbūt kiek paskubėjome nupiešti situaciją niūriomis spalvomis. Juk draugystė su turtingesniu partneriu tikrai turi ir savų pliusų. Dvi viena kitą mylinčios širdys apeina visas kliūtis, atsistojusias tarp jų. Tačiau nevienodas finansines galimybes turinčių žmonių draugystė – išties nemenkas iššūkis, tad verta žinoti, su kokiomis problemomis galite susidurti, jei pasirinksite tokius santykius, ir tinkamai joms pasiruošti. Juk nei viena nenorime jaustis kaip Bridžita snobų kompanijoje su netinkama suknele.