Vyras ir moteris tik draugai, ar gali buti?

Kai mergina patinka tiek, kad su ja smagu kartu žiūrėti filmus, kalbėtis, palydėti namo, tačiau ne tiek, kad pabučiuotum atsisveikindamas, žodžiu, kai ji yra verta tavo laiko, bet ne visos širdies, esate tik draugai. Ir nieko daugiau. Vienas kitą esate įsileidę į draugų zoną, tačiau tolimesnės durys laikomos užrakintos.

Tokia vyro ir moters draugystė yra dažna, tačiau neretai diskutuojama, ar iš tikrųjų jis ir ji gali būti tik draugais? Ar įmanoma tvirta priešingos lyties atstovų draugystė niekad neperžengiant draugų zonos ribos?

Norint atsakyti į šį klausimą, pirmiausia reikėtų apibrėžti žodį „draugas“. Šiuo atveju kalbama apie tikrą draugą, ne kolegą ar pažįstamą, o asmenį, su kuriuo leidžiame daug laiko akis į akį be jokių pašalinių, kurie nuolat panaikina dviejų žmonių bendravimui būdingą intymumą.

Kaip ir dažniausiai nutinka sprendžiant tokį juodai baltą klausimą, žmonių nuomonės pasiskirsto į dvi priešingas stovyklas. Tie, kurie tiki tokia draugyste, teigs, jog susitikus dviems artimoms sieloms nebūtinai iš už kampo atskrenda amūrai. Skeptikai atsakys, jog vyro ir moters bendravimas neapsieina be flirto kaip automobilis be degalų, todėl tokios draugystės scenarijus yra nulemtas iš anksto.

Viena koja stojame skeptikų pusėn ir pateikiame kelias išimtis, kuomet vyras ir moteris galėtų būti tik draugais.

Galite išlikti draugų zonoje jei:
• esate artimos sielos, bet visiškai netraukiate vienas kito seksualiai.

• jūsų romantiškasis partneris sutinka pusę jūsų sielos dovanoti kitam vyrui ar moteriai.

• nesate tipiškas vyras ar standartinė moteris ir jūsų draugas jaučiasi taip, tarsi bendrautų su tos pačios lyties atstovu.

• priėmėte skaistybė įžadus ir tvirtai nusprendėte niekada netekėti/nevesti.

Lyčių vaidmenys šiandieninėje visuomenėje šiek tiek keičiasi, moterys geriau supranta vyrus ir atvirkščiai, tad nenuostabu, kad moterys ir vyrai į kasdienį neromantiškąjį bendravimą žiūri paprasčiau ir dažnai tampa gerais draugais. Tačiau instinktyvus noras sugundyti, atskleisti savo viriškąją ar moteriškąją pusę yra tas esminis elementas, kuris dažniausiai tokiai draugystei užkerta kelią. Platoniška draugystė yra žavi ir gali egzistuoti kurį laiką, tačiau paprastai ji arba peraugs į romantiškąją, arba tiesiog nutrūks. Todėl auksiniais tampa žodžiai: jei norite turėti tikrą draugą, įsimylėkite.