Moteriai pasitiketi savimi

Tik pasitikėdama savimi moteris gali gyventi pilnavertį gyvenimą, susipažinti su savęs vertu vyru, mylėti ir būti mylima. Tačiau moterims dažnai ne tik stinga pasitikėjimo savimi, dar blogiau – nepilnavertiškumo jausmas apkartina visą jų gyvenimą ir nutolina laimę. Nuolat akcentuojama, kad moteris – silpnoji ir dailioji lytis. Patikėjusios, kad yra silpnos, moterys jaučia dar ir didelį spaudimą būti tobulomis išoriškai. Čia kaltas ne faktas, jog moterys silpnesnės fiziškai ir aplinkinių nuolat vertinamos pagal patrauklumą. Bėda ta, jog retai suvokiama, kad moters stiprybė ir grožis kyla iš dvasinės pusiausvyros – taigi, pasitikėjimo savimi.

Kaip pasitikėti savimi ir būti laimingai:


Mylėkite save. „Geriausia investicija – investicija į save. Rūpinkitės savimi, mylėkite save, tobulėkite. Duodama sau daugiau, daugiau duosite ir kitiems“ – teigia internetinės saviugdos bendruomenės kūrėja Akiroq Brost. Pamilkite save tokią, kokia esate, kiekvieną savo išvaizdos trūkumą, charakterio keistenybę. Tobulėkite dėl savęs, ne dėl kitų, tik taip pajusite gyvenimo džiaugsmą.
 

Leiskit veidrodžiams pailsėti. Moteris gali šimtą kartų per dieną pažiūrėti į veidrodį, nes nori įsitikinti, ar atrodo gerai, ar patiks kitiems. O jei taip ėmus ir bent savaitei paslėpus visus veidrodžius? Pailsėkite nuo nuolatinių minčių apie išvaizdą ir pamatysite, kaip lengva ir gera tiesiog apie tai negalvoti. Įdomiausia tai, kad mažiau galvodamos apie savo išvaizdą moterys labiau pasitiki savimi ir tampa dar gražesnėmis.
 

Nelyginkit savęs su kitais. Vertinti save pagal kitų žmonių savybes ar pasiekimus – pats blogiausias įprotis. Jis neleidžia adekvačiai įvertinti savęs, tik skatina pavydą, kelia slogumo jausmą. Jei analizuojate save, lyginkite save su savo užsibrėžtais siekiais, o ne kitų žmonių sėkmės istorijomis.
 

Meskite iššūkį baimėms. Lengva ko nors pasiekti srityje, kuri jums pažįstama. Meskite sau iššūkį ir imkitės kažko visai naujo, ypač to, ko labiausiai bijote. Net ir mažas pasiekimas naujoje srityje suteiks daug džiaugsmo ir padidins pasitikėjimą savimi. Išmokite vairuoti automobilį, išdrįskite sudalyvauti fotosesijoje ar kitaip nustebinkite save ir kitus.
 

Skirkite laiko sau. Dažnai moterys sako, jog nepasitiki savimi, nes prastai jaučiasi, prastai atrodo. Tačiau tai tik nevykę pasiteisinimai. Skirkite daugiau laiko sau ir susigrąžinkite pasitikėjimą savimi. Nusipirkite naują suknelę, leiskite sau pasimėgauti vienatve ir susivokti savyje. Pasitikėjimas savimi neatsiranda iš niekur, jį dažniausiai tenka išsikovoti.
 

Iš moters dažnai tikimasi, jog ji bus trapi ir graži, tačiau tai visai nereiškia, jog negalite būti stipri, savarankiška ir turite pamesti galvą dėl savo išvaizdos. Mėgaukitės gyvenimu, nesureikšminkite kitų nuomonės, neverskite visos kaltės nesėkmėms ir tiesiog atsipalaiduokite. Savimi pasitikinčios moters galimybės beribės, o grožis pavergiantis.